Over actuart

Wie is actuart?
Ik ben Joke Reichardt. In 2018 behaalde ik cum laude de master Architectuurgeschiedenis en monumentenzorg aan de Universiteit Utrecht. De master was een vervolg op een bachelorstudie Kunstgeschiedenis, eveneens cum laude afgerond aan de Universiteit Utrecht. Deze studies volgde ik na een jarenlange carrière in de verzekerings- en pensioenwereld. Aanvankelijk als hobby en uit interesse, maar meer en meer vond ik nieuwe inspiratie én nieuwe uitdagingen in de wereld van de kunsten. En dan vooral in de kunst- en architectuurgeschiedenis.

Na mijn studie ben ik aan de slag gegaan als researcher bij onderzoeksbureau SteenhuisMeurs. Daar doe ik onderzoek op een breed terrein van architectuur- en cultuurhistorie ten behoeve van herbestemmingen, gebiedstransformaties, stedenbouwkundige visies en nog veel meer. Als rondleider en vrijwilliger ben ik vaak bij het Dudok Architectuur Centrum in Hilversum te vinden.

Wat is actuart?
‘actuart’ is een samentrekking van ‘actueel’ en ‘art’. Tijdens mijn studie ontdekte ik hoe leuk het is om onderzoek te doen naar de achterliggende verhalen van gebouwen, schilderijen, beeldhouwwerken en andere kunstuitingen en daarover te schrijven. Zo kwam ik op het idee om ‘kunststukjes’ te gaan schrijven over leuke, mooie, bijzondere, interessante kunstwerken of gebouwen die ik tegenkom. Of gewoon zomaar…

Op deze website vind je kortere en langere kunststukjes. Wat ze gemeen hebben, is dat ik elk stukje met veel plezier geschreven heb. Lees ze ook met plezier! En heb jezelf een suggestie of onderwerp voor een kunststukje, laat het me dan weten. Wie weet… misschien gaat het volgende artikel dan over jouw onderwerp.

Contact
Wil je meer over mij weten, kijk dan op mijn linked-in pagina. Of neem direct contact met mij op via info@actuart.nl.

Joke Reichardt, januari 2019.website: sbddesign.nl